De impact van 3d visualisatie voor bouwprojecten

Voorgevel en Zijgevel Rechts - DESCOM

Er zijn verschillende voordelen van 3d visualisatie. Het belangrijkste voordeel is echter dat deze methode de kosten en tijd effectief vermindert en een aanzienlijke aantrekkingskracht uitoefent op elk project waaraan u werkt. 

Het is dan ook geen verrassing dat het gebruik van 3d visualisatie de toekomst van bouwprojecten heeft opgefleurd. 

In dit artikel overlopen we enkele van de meest prominente redenen waarom u 3d visualisatie zou moeten overwegen voor uw toekomstige inspanningen. 

1. Innovatie en originaliteit in 3d Visualisatie en Video Animatie

Technologie, originaliteit, stabiliteit en nabijheid zijn belangrijke factoren in animatie. Als we de kracht van muziek en geluid toevoegen, kan de consument van uw doelgroep engagement veel meer meeslepend, intrigerend, en uniek. 

Een van de redenen waarom u 3d visualisatie in uw marketingstrategie zou moeten gebruiken, is dat het een geweldige manier is om concepten uit te leggen.

Basisteksten zijn vaak niet in staat om een complex onderwerp uit te leggen. Animatiefiguren kunnen daarentegen gebruikt worden om een onderwerp af te bakenen en de punten op een leuke manier te verduidelijken. 3d visualisatie helpt bij het begrijpen van een onderwerp dat anders moeilijk te vatten is.

2. Maakt juiste maatvoering en materiaalkeuze mogelijk

3d visualisatie maakt uw ideeën levendiger doordat de juiste afmetingen en materiaalkeuze kunnen worden ingevoerd en er ook vanuit verschillende hoeken kan worden gekeken – dit alles zorgt voor een echte ervaring voordat de fundering wordt gebouwd. Eén van onze opdrachten kwam een 3d visualisatie goed van pas waarbij de klant de juiste materialen wou kiezen van de gevels en het schrijnwerk van hun project. Neem hiervoor eens een kijkje op onze pagina van Projectbegeleiding.

3. 3d zorgt voor werkelijke en realistische visualisatie

Het vermogen om een rijke, driedimensionale omgeving af te beelden en de lijn tussen feit en verbeelding te overbruggen is één van de meest evidente voordelen van 3d visualisatie. 

De bouwsector staat dagelijks voor een enorme uitdaging: iedereen op één lijn houden over het gebouw dat nog gebouwd moet worden. 3D-visualisatie zijn eenvoudigweg technieken waarmee klanten een realistisch beeld van het project kunnen krijgen door 2D-ontwerpen om te zetten in de werkelijkheid.

Wanneer u op deze manier een volledige recreatie van het project construeert, moet u in gedachten houden dat realistisch ogende animatie, graphics en esthetiek u allemaal helpen uw visie concreet en aantrekkelijk door te communiceren.

4. Het verbeteren van de indeling van het interieur

De verhoudingen van een project (bv. hoogte, diepte en ontwerp) kunnen grafisch worden weergegeven via 3D-animatie. Hierdoor krijgt de consument een duidelijk beeld van de omvang en beleving van het project.

Als de ontwerper een design moet maken op basis van een ruimte of de architectuur van een gebouw, zal hij dit gemakkelijker kunnen doen met behulp van een driedimensionaal model op zijn PC-scherm.

5. Opzetten van het uiteindelijke model via prototyping

Zo economisch mogelijk omgaan met uw geld en inspanningen is mogelijk met 3d graphics. U hoeft niet onmiddellijk na ontvangst van de vereisten met de ontwikkeling van het fysieke model te beginnen, er is met andere woorden plaats voor een iteratief design proces.

Nadat u alle wijzigingen in het 3D het model hebt aangebracht, kunt u beginnen met de geanimeerde weergave. Dit bespaart u tijd, terwijl de klant precies krijgt wat hij wil, evenals eventuele wijzigingen die hij in de loop van de tijd aanbrengt.

Omdat zowat elk 3D modelling programma kan exporteren naar .stl formaat kunnen dezelfde bestanden kunnen gebruikt worden om een 3D geprint model te maken. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste afmetingen en schaal in te voeren in de 3D-print file. 

Conclusie

Er is geen twijfel dat de bedrijfswereld meer en meer verschuift naar een driedimensionale manier van werken. Het verbetert niet alleen de visualisatie en presentatie van het project, maar het geeft ook een nauwkeurige meting van een aantal van de fundamentele aspecten van uw project. Neem hier ook eens een kijkje op onze 3d visualisatie pagina.

Mobiele versie afsluiten