Een Virtuele Verbouwing...

Als nieuwe kopers van een bestaande woning zich niet kunnen inbeelden hoe hun toekomstige woning er uit zal zien na een verbouwing ? Maak dan gebruik van onze 3d visualisatie Service…

3d visualisatie zithoek openhaard eethoek en keuken

Voor een nieuwe klant kregen wij de opdracht om hun pas aangekochte woning eens nader te bekijken wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn om door een paar kleine ingrepen er toch een woning van te maken met meer ruimte en meer licht…

Om van start te gaan hadden we van onze klant een oud plannetje en een paar foto’s gekregen…

De living en eethoek hebben een lang en smalle vorm (zie foto) met in het midden een oude schouwmantel. De living is ook te bereiken vanaf de inkomhal. De eetkamer heeft een toegang naar een apart gelegen oud keukentje (zie foto). Ook is er vanaf de keuken een toegang naar de kelder en een toegang naar de inkomhal. De bouwheer had graag dat de living/eetkamer met de keuken in contact staat en dat er meer licht binnen kan komen langs de achtergevel en dat er ook nog steeds een toegang is naar de inkom en naar de kelder.

Het voorstel: Daar we graag een dragende muur willen wegnemen tussen eethoek en keuken lieten we eerst een berekening maken door een ing stabiliteit om de bovenliggende draagmuur te ondersteunen door een stalen I-profiel die we in het ontwerp zichtbaar willen houden.

Om meer licht in de woning te bekomen opteerden we om een lichtere raamconstructie te plaatsen en het bestaande deur/raam element in de keuken te vervangen door een raampartij tot op de vloer.

De toegang tot de kelder hebben we de deur weggewerkt in het zelfde vlak van de nieuwe keuken kolomkasten.

Het bestaande schouwelement hebben we verwijderd, maar we hebben deze vervangen door een moderne openhaard en die aansluit op een onderkastenwand voor het verwerken van het TV meubel.

In deze fase van de verbouwing werd er nog geen enkele steen in het gebouw weggenomen maar maakten wij gebruik van onze 3d visualisatie service waarbij onze klant zich een zeer goed beeld kon vormen hoe zijn woning er uit zou kunnen zien.

Deze gelijkaardige studie kan ook zeer goed van pas komen voor projectontwikkelaars en immo kantoren…

.

VERTEL ME OVER JOUW PROJECT

.